Akvizicijom u Njemačkoj Masterplast prelazi na novu razinu


Najveći proizvođač građevinskog materijala u mađarskom vlasništvu provodi najveću akviziciju u svojoj povijesti. Kupovina poznate njemačke građevinske tvrtke specijalizirane za proizvodnju širokog asortimana građevinskih difuzijskih folija i industrijskih membrana otvara Masterplastu nove puteve  prema najvećim tržištima u Europskoj uniji.

12. ožujka 2020. Masterplast je potpisao preliminarni ugovor o kupnji postrojenja poznatog njemačkog proizvođača u Ascherslebenu kod Leipziga. Ugovor uključuje prijenos svih prava i obveza,  proizvodne pogone, nekretnine, zalihe, ugovore s kupcima i dobavljačima, skladišni prostor, zaposlenike i prava na zaštitne znakove. Glavna djelatnost postrojenja je proizvodnja širokog spektra difuzijskih folija i industrijskih membrana u vlastitim proizvodnim pogonima.

Njemačka tvrtka također je sa svojom vrhunskom tehnologijom i cjelokupnim proizvodnim procesom aktivni dobavljač njemačkim proizvođačima vrhunskih medicinskih maski i zaštitne odjeće, za čim je trenutno povećana potražnja. Tvrtka će obavijestiti investitore o daljnjim detaljima transakcije i njenom tehničkom izvršavanju nakon zaključenja konačnog ugovora.

 

Masterplast pogon za proizvodnju
Masterplast pogon za proizvodnju

„Nakon pregovaračkog procesa dužeg od pola godine, postigli smo dogovor o svim relevantnim točkama, a očekuje se da će transakcija biti finalizirana prije opće skupštine u travnju. Ovo stjecanje od povijesne je važnosti za Masterplast. Istodobno, imamo pristup vrhunskoj tehnologiji, snažnim proizvodnim kapacitetima i udjelu na najvećem tržištu EU-a koje je samo po sebi ogromno. To nam otvara priliku za daljnji rast u zapadnoj Europi, i postajanje jednim od svjetskih lidera u proizvodnji krovnih folija. Akvizicijom se značajno osnažuje i naš industrijski portfelj. Proizvodeći posebne membrane, u mogućnosti smo ući u zdravstveno-higijensku industriju, što je više nego obećavajuće s obzirom na trenutnu situaciju “, rekao je David Tibor, predsjednik Uprave Masterplasta, u priopćenju za javnost.