Izgledi za dobit Masterplast Grupe znatno su se poboljšali u odnosu na planiranu, zbog čega je najveći mađarski proizvođač građevinskog materijala izmijenio svoja očekivanja o dobiti za 2020. godinu.

Prema tek objavljenoj prognozi, očekuje se da će rezultat tvrtke u svim točkama premašiti strateške planove rasta objavljene u prosincu 2019. Uz povećanje prihoda od prodaje od 12%, EBITDA tvrtke premašit će postignutu vrijednost u 2019. za 40% i postići rekordnu razinu veću od 10 milijuna eura.

 

 

Rezultat povećanje EBITDA na rekordnih 8,5 %

Pozitivna prilagodba plana nastala je zbog povoljnog razvoja osnovne djelatnosti i očekivanog povećanja dobiti njemačke proizvodne podružnice pokrenute u srpnju. Od početka pandemije izazvane koronavirusom Masterplast je u svojim prodajnim područjima postupno povećavao tržišni udio oslanjajući se na vlastitu proizvodnju i održavanje svojih usluga. Zajedno s učinkovitim poslovanjem to je poboljšalo profitabilnost tvrtke. Uz to, od srpnja je tvrtka ušla na profilabilnije tržište – tržište sirovina za zdravstvenu industriju. U tom se segmentu tvornica stečena akvizicijom u Njemačkoj osigurava proizvode.

Prema upravo objavljenoj prognozi, prihodi od prodaje u 2020. godini bi mogli doseći 120 milijuna eura, s povećanjem EBITDA na rekordnih 8,5 %  i iznosom od 10,2 milijuna eura. U tom slučaju predviđa dobit nakon oporezivanja u iznosu od 6,2 milijuna eura.

 

 

Naša razvojna strategija i postupanja u jeku krize uzrokovane koronavirusom potvrđuju se očekivanim rekordnim rezultatima. Masterplast Grupa se značajno ojačala tijekom korona krize. U građevinskom segmentu prisutni smo kao nezaobilazan sudionik na najvažnijem domaćem tržištu. S proširenim proizvodnim kapacitetima smo, osim ulaska u zdravstvenu industriju, postali prisutni i u ostalim  segmentima. Opremljeni stabilnim proizvodnim kapacitetima, prisutni smo u različitim segmetnima industrije. Postojanim prisustvom na tržištu uz sposobnost brzih reakcija. Masterplast Grupa može održavati svoju razvojnu dinamiku i učinkovitost čak i u građevinskom okruženju koje dugoročno postaje neizvjesnije. ” rekao je Tibor Dávid, predsjednik Masterplasta.