Masterplast d.o.o. osigurava distribuciju kvalitetnih proizvoda iz vlastitih proizvodnih pogona Masterplast grupe, kako bi udovoljio zahtjevima tržišta te individualnim potrebama kupaca, osiguravajući pritom kontinuirano kvalitetne proizvode. Naši certificirani proizvodi s CE oznakom udovoljavaju europskim standardima kvalitete i potrebama industrije u svakom pogledu.

Mađarska,
proizvodna baza
Kál

Prvi proizvodni pogon Grupe krenuo je s radom 2005. godine. Proizvodne jedinice za proizvodnju pjenastog polietilena i profila za suhu gradnju proizvode u skladu s ISO9001 i ISO14001 TÜV standardima.
Osim povećanju kapaciteta i tehnološkom razvoju, posebna pozornost posvećuje se osiguravanju kvalitetnih radnih uvjeta, zbog čega je trenutno zaposleno gotovo 100 djelatnika.

MASTERFOAM
Modernom tehnologijom proizvodimo proizvode od polietilenske pjene sa zatvorenim ćelijama. ISOFOAM proizvodi za graditeljstvo koriste se prvenstveno kao  podloga za izravnavanje podova te toplinsku i zvučnu izolaciju.
Traka od polietilenske pjene, tzv. dilatacijska traka, debljine 5 do 10 mm, koristi se kao traka za proširenje i toplinsku izolaciju između podloge i zida. 

MASTERPROFIL
U ponudi Masterplast d.o.o. je široki asortiman kvalitetnih profila za suhu gradnju koji su proizvedeni u proizvodnom pogonu Masterprofil u Kalu. Naši proizvodi su usklađeni s harmoniziranom europskom normom i imaju CE oznaku.

Mađarska,
proizvodna baza
Sárszentmihály

U Sárszentmihályu se nalazi pogon za proizvodnju krovnih folija i zdravstvenog tekstila, kao i gotovih proizvoda za zdravstvenu industriju.
 
PROIZVODNJA KROVNIH FOLIJA
U sjedištu Masterplast grupe iz pogona za laminiranje i konfekcioniranje, kupcima nudimo proizvode iz Linopore linije proizvoda po individualnim zahtjevima. Prvi korak u proizvodnji naših krovnih folija je proizvodnja slojeva flisa i kombiniranih materijala od flisa i folije u njemačkom proizvodnom pogonu u Ascherslebenu, od kojih se zatim u sjedištu grupacije proizvode gotovi proizvodi. Budući da kontroliramo cijeli proizvodni proces, u mogućnosti smo prilagođavati široki spektar svojstava krovnih folija, počevši od granulata. Zahvaljujući opsežnim uslugama personalizacije i konfekcioniranja nudimo proizvode europske kvalitete uz stabilnu opskrbu. Godišnji proizvodni kapacitet krovnih folija premašuje 150 milijuna četvornih metara.
 
 
PROIZVODNJA ZDRAVSTVENOG TEKSTILA
Njemačkom akvizicijom 2020. godine smo uspješno zakoračili u zdravstvenu industriju. Akvizicijom je Masterplast grupa stekla ne samo tehnologiju i kapacitete, već i desetljeća proizvodnog znanja, iskustva i partnerstva, što je pružilo priliku za početak daljnjeg ulaganja isključivo u zdravstvenu industriju. U sjedištu grupacije je osnovan proizvodni kompleks gdje je udruženo sve to znanje i iskustvo stvarajući tako jedinstveni pogon za proizvodnju tekstila za zdravstvenu industriju u Panonskoj nizini, sposoban za proizvodnju specijalnih netkanih tekstilnih sirovina za zdravstvo s godišnjim proizvodnim kapacitetom od 7.000 tona. U novom pogonu također se provode i istraživačko-razvojne aktivnosti čiji je cilj stvoriti nove inovativne sirovine za zdravstvenu industriju koje je moguće reciklirati na ekološki prihvatljiv način.
 
 
PROIZVODNJA GOTOVIH PROIZVODA ZA ZDRAVSTVO
Masterplast grupa nastavlja razvijati prisutnost u zdravstvenoj inudstriji, te se osim proizvodnje sirovina za zdravstvenu industriju usmjerila i na proizvodnju gotovih proizvoda za zdravstvo. Od 2021. godine, visoko automatizirani proizvodni pogon proizvodi jedinstvene zaštitne medicinske proizvode nove generacije kao što su medicinski kombinezoni, operacijska odijela, zaštitne navlake za obuću, zaštitne kape te kirurške i izolacijske plahte. Integrirana proizvodnja pruža mogućnost recikliranja otpada tijekom proizvodnje, tako da je proizvodnja u zdravstvenoj industriji u osnovi bez otpada i s izuzetno niskim utjecajem na okoliš..

Srbija,
proizvodna baza Subotica

Najveća i najbrže rastuća proizvodna baza grupacije nalazi se u Srbiji, u Subotici. U proizvodnom kompleksu proizvodimo staklenu mrežicu i proizvode od staklene mrežice za industrijsku i građevinsku upotrebu, EPS ploče te PVC kutnike s mrežicom europske kvalitete. Tvornica zapošljava više od 800 djelatnika u proizvodnji osiguravajući stalnu kvalitetu, stabilnu zalihu proizvoda i konkurentne proizvodne usluge.

PROIZVODNJA STAKLENE MREŽICE
2015. godine puštena je u rad tvornica staklene mrežice, koristeći tradicionalni način proizvodnje i najmoderniju njemačku automatiziranu tehnologiju, te je Masterplast grupa time postala  treći najveći proizvođač staklene mrežice u Europi sa kapacitetom od 100 milijuna četvornih metara. Sukladno zahtjevima rastućeg tržišta Masterplast grupa ulaganjem u razvoj proizvodnje od 2022. godine nastavlja kao drugi najveći proizvođač staklene mrežice s godišnjim proizvodnim kapacitetom od 150 milijuna četvornih metara.
Ponudom široke palete kvalitetne staklene mrežice za građevinarstvo i industrijsku upotrebu te MASTERNET linije proizvoda, Masterplast nudi europsku kvalitetu i pouzdane proizvode s fleksibilnim proizvodnim uslugama.

PROIZVODNJA EPS-a
U postrojenju za proizvodnju EPS-a, koje je osnovano 2008. godine modernom, ekološki prihvatljivom njemačkom tehnologijom,  proizvodimo  EPS izolacijske ploče za fasadne sustave i  EPS izolacijske ploče za druge građevinske namjene. Kroz kontinuirani razvoj nudimo široku paletu proizvoda i od grafitnog polistirena. Naši  proizvodi ISOMASTER EPS su sve popularniji na tržištu što je rezultat  naših nastojanja da osiguramo kvalitetne proizvode.

PVC KUTNICI S MREŽICOM
Proizvodimo PVC kutnike s mrežicom za sustave toplinske izolacije fasada sukladno europskim normama.

PROIZVODNJA XPS-a
Proizvodnjom materijala čija se upotreba u suvremenoj građevinskoj kulturi ubrzano širi i zauzima sve više prostora, razvijamo i širimo naš opskrbni lanac. Zbog potreba suvremene arhitekture i sve strožih energetskih zahtjeva uporaba termoizolacijskih materijala od XPS-a (stirodura) u velikom je porastu. Ulaganjem vrijednim 15 milijuna eura Masterplast grupa ostvaruje proizvodnju još jednog strateški važnog proizvoda, čime smanjuje izloženost i osigurava opskrbu proizvoda iz vlastitih izvora kao najveći proizvođač građevinskog materijala u mađarskom vlasništvu. Moderno i ekološki prihvatljivo postrojenje započinje s radom 2024. godine uz godišnji proizvodni kapacitet od 150.000 m3.

Njemačka,
proizvodna baza Aschersleben

Masterplast Nonwoven GmbH specijalizirana je tvornica za proizvodnju netkanog industrijskog tekstila. Akvizicijom stečena tvornica djeluje od 01.07.2020. u Ascherslebenu u Njemačkoj. S našim jednoslojnim tkaninama i našim dvoslojnim ili troslojnim netkanim industrijskim  laminiranim materijalima, kao i razvojem posebnih proizvoda, u mogućnosti smo udovoljiti potrebama mnogih industrijskih segmenata proizvodima visoke kvalitete.

Kao specijalizirani proizvođač jednoslojnih netkanih flis tkanina sa širokim rasponom svojstava proizvoda, te dvoslojnih i troslojnih netkanih tekstila s podesivim slojem folije za paropropusnost pružamo potporu našim industrijskim poslovnim partnerima.

Masterplast grupa kupila je proizvodni pogon s cjelokupnim stručnim kadrom i know-how paketom. Time je Masterplast grupa preuzela ne samo tehnologiju i kapacitete, već i desetljeća proizvodnog znanja, iskustva i partnerstva. Strateški cilj Masterplast grupe je osigurati cijeli opskrbni lanac i graditi obostrano uspješne odnose sa industrijskim partnerima na temelju vlastite proizvodnje. Zahvaljujući stručnom i tehnološkom znanju tvrtke Masterplast Nonwoven GmbH, otvaraju se dodatne mogućnosti u proizvodnji netkanog tekstila i gotovih proizvoda posebno dizajniranih za zdravstveni sektor.

U proizvodnom pogonu u Njemačkoj Masterplast grupa proizvodi jednoslojne pletene netkane proizvode i dvoslojne i troslojne laminirane materijale. Zahvaljujući BICO tehnologiji, značajke proizvoda mogu se široko mijenjati i prilagođavati.
 
Podaci o kapacitetu:
– jednoslojno netkano pletivo: 6.000 MT/god
– netkani laminirani materijali proizvedeni u kombinacijama od 2 ili 3 sloja: 8.000 MT/godišnje