Masterplast Grupa postala stopostotni vlasnik tvornice u Njemačkoj


Masterplast Grupa je uspješno zaključila njemačku akviziciju, te je tvornica u Njemačkoj postala stopostotno vlasništvo tvrtke.

Sárszentmihály, 20. listopada 2021. – Masterplast Grupa je uspješno zaključila njemačku akviziciju, te je tvornica u Njemačkoj postala stopostotno vlasništvo tvrtke. Akvizicija je završena ranije od prvobitno planirane 2023. godine, uz određene preinake i po povoljnijim uvjetima za Masterplast. Financiranje transakcije se pokriva iz vlastitih sredstava osiguranih iz programa Obveznice za rast.

 

Osim zaključivanja akvizicije, stranke su postigle i dugoročni strateški sporazum o poslovnom razvoju.  U skladu s tim, BWK grupacija, koja je u vlasništvu bivšeg suvlasnika Hartmuta Layera, preuzima tržišnu distribuciju građevinskih proizvoda Masterplast Grupe u Njemačkoj, Francuskoj, Švicarskoj i Austriji. S dobro razvijenom zapadno-europskom mrežom kupaca, Njemačka grupacija Masterplastu može omogućiti pristup potencijalnim tržištima u širem rasponu i većem opsegu. Robnu pozadinu očekivanom značajnom komercijalnom rastu osiguravaju slobodni proizvodni kapaciteti u vlastitim tvornicama. O rezultatima suradnje i uspješnosti iste, kao i o ažuriranoj strategiji Uprava će dioničare izvjestiti u siječnju 2022. godine, na sastanku ulagača.

 

tvornica

 

 

“Za nas je vrlo pozitivno što je jedan od najuspješnijih pogona sada u našem stopostotnom vlasništvu. Od sada možemo lakše odlučivati ​​o inovacijama i daljnjem razvoju. Imamo konkretne zamisli o ulaganjima u zdravstvo i građevinu u njemačkom pogonu. Osim toga, s bivšim vlasnikom smo uspjeli sklopiti dugoročni, obostrano povoljan dogovor o distribuciji naših proizvoda, čime ćemo značajno ojačati našu poziciju na ključnim tržištima zapadne Europe. Očekujemo da će dugoročna strateška suradnja imati značajan pozitivan komercijalni utjecaj već sljedeće godine.” dodao je Tibor Dávid, predsjednik Masterplast Grupe.