Profili za suhu gradnju koriste se za postavljanje spuštenih stropova od gipsanih ploča, instalacija u potkrovlju, za pričvršćivanje potpornih konstrukcija  zidova. Mogu obavljati različite funkcije - pričvršćivanje, spajanje ili zaštita kutova.

Proizvodi

 

Svojstva strukture gips ploča određena su odabranom tehnologijom i stručnom izvedbom. Profili za suhu gradnju mogu se koristiti za oblikovanje konstruktivnog okvira zidova, prednjih zidova i stropova, na koje se gips ploče pričvršćuju vijcima. U ovaj okvir potrebno je ugraditi materijal za zvučnu ili toplinsku izolaciju.

Profili  za suhu gradnju se jednostavno i precizno mogu montirati, što rezultira smanjenjem vremena izgradnje. Također, ovaj način gradnje omogućuje fleksibilnost i lakoću prilagodbe, što je vrlo korisno u slučaju preinaka ili renovacija.

 

 

Vrste profila za suhu gradnju

U našoj ponudi postoji nekoliko vrsta profila za suhu gradnju, svaki profil ima različitu primjenu odnosno ulogu:

 

UW profili

Zidovi od gips ploča se pričvršćuju UW i CW profilima. UW profili su horizontalni elementi pričvršćenja. To su vodoravne vodilice koje se pričvršćuju na pod i strop.

 

CW profili

CW profili još su jedan nezaobilazni element za pričvršćivanje zida od gipsanih ploča. Koriste se za pregradne zidove (i za oblaganje vanjskih zidova unutar prostorije). Pričvršćeni na UW profile čine okomiti dio nosive konstrukcije.

 

CD i UD profili

Ovi profili se koriste za izradu spuštenog stropa. Njihov zadatak je pričvrstiti gips ploče na strop. CD profili također pomažu u premošćivanju većih raspona.

Više CD profila moguće je povezati ravnom spojnicom za CD profil. Montaža na strop radi se pomoću ovjesa koji su pogodni za prostor (direktni ovjes, sidreni ovjes, križna spojnica, …)

 

 

 

U našem asortimanu osim gips ploča i profila nudimo i drugi materijal potreban za sustave od gipsanih ploča u graditeljstvu, odnosno za pojedine faze građenja. To su proizvodi vezani za suhu gradnju – profili za učvršćivanje i držanje konstrukcija, dodatni elementi za suhu gradnju kao učvršćujući elementi, vijci i naravno materijali za toplinsku i zvučnu izolaciju. Primjenjuju se primjerice kod pregradnih zidova, spuštenih stropova ili kod ugradnje krovnih prostorija.

Ovakve građevinske konstrukcije, uz odgovarajuće stručno planiranje, osim estetskih zahtjeva, zadovoljavaju potrebe toplinske odnosno zvučne izolacije.

 

 

Profili za suhu gradnju – dimenzije

Naši profili za suhu gradnju dostupni su u različitim dimenzijama. Najvažnije dimenzije profila za suhu gradnju su sljedeće:

 

  • Dužina: većina naših profila za suhu gradnju dostupna je u duljinama od 300 mm i 400 mm.
  • Širina: naši UW i CW profili također su dostupni u širinama od 50 mm, 75 mm i 100 mm.
  • Visina: kod UD i CD profila visina je ista, u oba slučaja 27 mm.

 

Cijene profila za suhu gradnju

Za informacije o cijenama obratite nam se s povjerenjem!