Počeci

Masterplast Kft. je započeo s radom 1997. godine u Székesfehérváru u Mađarskoj, kao poduzeće s pet zaposlenika koje su osnovali Tibor Dávid i Ács Balázs. Glavna djelatnost bila je trgovina građevinskim materijalom, a osnovni proizvodi u ponudi bili su krovne folije, staklena mrežica te ostali dopunski građevinski materijali. Zahvaljujući poslovnom pristupu orijentiranom na kupca, kvalitetnim proizvodima i fleksibilnim uslugama ubrzo je osvojio lokalno tržište, te započeo dinamičan rast,  a u roku od dvije godine dosegnuta je nacionalna pokrivenost,  te je Masterplast Kft. postao tržišni lider u području trgovine građevinskog materijala u Mađarskoj.

Dinamičan rast

Od 2000. godine paralelno s razvojem i većim potrebama tržišta, Masterplast Kft. kontinuirano razvija asortiman proizvoda i usluga, a također je uspješno ušao na tržište fasadnih izolacijskih sustava, proizvoda za suhu gradnju i materijala toplinske i zvučne izolacije. Uz to kontinuirano razvija sustav transporta, opskrbe i prodaje proizvoda, čime je postao vodeći dobavljač građevinskih materijala na mađarskom tržištu. Masterplast Kft od 1. srpnja 2016.  poslovanje nastavlja kao Masterplast Hungária Kft.

Masterplast Grupa

Usporedo s tim Masterplast postaje međunarodna grupacija, a 2005. godine dostiže razinu velikog poduzeća na regionalnoj europskoj razini sa osam podružnica koje djeluju i danas. Od 2012. godine izvozna se djelatnost nastavlja širiti, te je zahvaljujući tome,  od 2018. godine Grupa  prisutna  u 41 državi diljem svijeta.

Proizvodnja

Kako bi osigurala konkurentnost Masterplast Grupa od 2005. godine uspostavlja vlastite proizvodne pogone.
Danas osiguravamo stalnu kvalitetu i stabilnu opskrbu svojih poslovnih partnera kroz proizvodnju u vlastitim proizvodnim pogonima Masterplast Grupe.

Masterplast na burzi

Usljed uspješnih burzovnih transakcija u 2012. godini  Masterplast Grupa provodi dokapitalizaciju  u svrhu financiranja povećanja proizvodnje i razvoja planova. Od listopada 2017. dionice tvrtke uvrštene su u premium kategoriju Budimpeštanske burze.

Danas

Masterplast d.o.o. je značajan distributer proizvoda iz vlastitih poizvodnih pogona koje distribuira na domaćem tržištu te mu je cilj zauzeti dominatan položaj.  Nastavno na vrijednosti koje njeguje,  i tradiciji dugoj više od 20 godina Masterplast će i ubuduće biti pouzdan partner te osiguravati kvalitetan paket proizvoda i usluga.