Masterplast Grupa kupila projekt proizvodnje staklene vune


Masterplast Grupa preuzima projekt proizvodnje staklene vune, doznaje se iz priopćenja grupacije.

Kupljena tvrtka se nalazi u Mađarskoj, u gradu Szerencs, a posjeduje industrijsko zemljište veličine 4,3 hektara pripremljeno za izgradnju tvornice staklene vune, kao i napredni investicijski projekt vrijedan 14,1 milijardu forinti, za čiju je provedbu osigurano 40%  bespovratnih sredstava od strane HIPA-e – mađarske nacionalne investicijske agencije Nonprofit Zrt.

 

Kako se navodi u priopćenju Masterplast Grupe, kupovina 100% poslovnog udjela tvrtke PIMCO Kft. obavljena je po vrlo povoljnim uvjetima, a visok stupanj pripremljenosti investicije rezultirati će značajnom uštedom vremena od oko pola godine za Masterplast Grupu. Projektna tvrtka posjeduje sve potrebne građevinske i ekološke dozvole, kao i predugovore s dobavljačima proizvodne tehnologije. Novi pogon površine 11.500 četvornih metara moći će proizvoditi oko 20.000 tona termoizolacijskog materijala od staklene vune godišnje, a početak proizvodnje očekuje se krajem 2024. godine.

 

U listopadu 2022. Masterplast Grupa je provela uspješnu dokapitalizaciju na burzi, vrijednosti 9,2 milijarde forinti, s ciljem korištenja svježih sredstava prvenstveno za financiranje razvoja proizvodnje mineralnih vuna. Aktualnom akvizicijom započela je realizacija razvojnih planova tvrtke za proizvodnju mineralne vune u oba ciljana segmenta proizvoda, u području proizvodnje kamene vune i staklene vune.

 

„Sklopili smo dobar i bitan posao, a sve u svrhu ostvarivanja naših strateških ciljeva. Proizvodnja kamene vune ušla je u fazu realizacije pokretanjem strateškog ugovora s Market Zrt., a proizvodnja staklene vune ovom akvizicijom. Cilj nam je nepromijenjen.  Želimo se razviti u vodeću tvrtku za proizvodnju termoizolacijskih materijala u srednjoj i istočnoj Europi, koja je na jedinstven način također među vodećim sudionicima na tržištu termoizolacijskih sustava na bazi plastike i minerala.“ – naglasio je Tibor Dávid, predsjednik Masterplast Grupe.