Sve što trebate znati o proizvodnji staklene mrežice


Proizvodnja visokokvalitetne staklene mrežice apsolutno je potrebna jer je neizostavan element za jačanje cementnih obloga i slojeva fasadnih termoizolacijskih sustava.

Masterplast Grupa je izvršila značajna ulaganja što je rezultiralo stvaranjem treće najveće proizvodne jedinice u Europi. Ovako proizvedeni proizvodi konstantne kvalitete doprinose lakoj i brzoj ugradnji, a u širokoj paleti proizvoda na raspolaganju su alternative za sva područja upotrebe.

 

U članku ćemo prikazati  najvažnije detalje ulaganja,  tehnologiju koja se koristi za proizvodnju,  kao i  specifičnosti strojnog parka koji udovoljava zahtjevima modernog doba. Otkrivamo sve detalje koji su bitni za proizvodnju staklene mrežice.

 

 

Proizvodnja staklene mrežice uz pomoć visokokvalitetne tehnologije

 

Masterplast Grupa je od 2015. godine poduzela ozbiljne korake kako bi pokrenula proizvodnu jedinicu za proizvodnju staklene mrežice koja jasno ispunjava suvremene zahtjeve.

U okviru projekta realizirana su velika ulaganja u razvoj proizvodnje i implementirana je  najmodernija automatizirana njemačka tehnologija. Ova proizvodna jedinica kapaciteta 100 milijuna četvornih metara učinila je Masterplast Grupu trećim najvećim proizvođačem u Europi.

Proizvodni pogon ne proizvodi samo staklenu mrežicu već i široki spektar visokokvalitetnih MASTERNET proizvoda.

 

 

O naprednim strojevima koji se koriste u proizvodnji

 

U proizvodnoj jedinici Masterplast Grupe koristi se tradicionalna tehnologija tkanja, naravno, uz pomoć moderne  opreme. Uspjeh procesa zahtijeva koordiniran i nesmetan rad stotina strojeva.  Valja posebno istaknuti korištenje njemačke on-line tehnologije koja pridonosi preciznosti i točnosti, te važnost tornjeva za premazivanje koji imaju ključnu ulogu u cjelokupnom proizvodnom procesu.

Ova rješenja omogućuju paralelnu proizvodnju različitih proizvoda u tvornici. Sukladno tome proizvodnja je automatizirana te se proizvode mreže različitih veličina, mjera i težina.

Također je moguće postići impregnaciju u različitim bojama i debljinama, sa različitim otiscima i jedinstvenom etiketom. Osim toga, dalji razvoj je postavljen kao cilj, jer samo proizvodnja može osigurati zadovoljenje jedinstvenih potreba kupaca.

 

 

Proizvodnja staklene mrežice vrši se korištenjem dvije vrste tehnologije

 

Osim tradicionalne, u pogonu se koristi i tzv. “E” Roving tehnologija.  Ona se inače odvija sa podjelom od 5,6 mm u uzdužnoj niti, a poprečne niti se mogu mijenjati.

U slučaju prve tehnologije, radi se tradicionalno tkanje, a udaljenost poprečne niti Rovinga se može prilagođavati proizvoljno. U drugoj tehnologiji koristi se lančana petlja, pomoću automatske njemačke proizvodne linije. Izuzetan pokazatelj volumena je činjenica da se ovom opcijom proizvodi 1,3 milijuna kvadratnih metara staklene mrežice mjesečno. Oba rješenja realiziraju se u posebno velikim količinama. Minimalna količina za narudžbu je pola kamiona.

 

 

Karakteristike MASTERNET staklene mrežice

 

Ključno pitanje u cjelokupnom proizvodnom procesu je kvaliteta staklene mrežice. Korištenje napredne proizvodne tehnologije služi isključivo u svrhu održavanja ravnomjerne i kontinuirano visoke kvalitete proizvoda.  U skladu s tim isključene su situacije kao što je raspadanje vlakana, čijanje krajeva vlakana, kao i stvaranje “prozorčića” u rešetkama mreže.

Proizvedene staklene mreže dobivaju i industrijski inovativni fleksibilni premaz, od kojeg se nanosi 30% više kako bi se vlakna i čvorovi savršeno prekrili. Zbog toga su vlakna staklenih mreža čvrsta, a u isto vrijeme dovoljno fleksibilna. Tako kao rezultat proizvodnje dobijemo proizvod koji se može lako i brzo ugraditi te se uz pomoć stručnjaka omogućava formiranje trajne fasade besprijekorne kvalitete.

 

 

 


Related products